Nyheter

Senaste nyheterna

2023-08-11

Fina prestationer från City's ungdomslag och fd. City-spelare uttagen till landslaget!!

Det går väldigt bra för klubbens ungdomslag för tillfället. Under hösten 2022 spelade klubbens 2010:or (med hjälp av ett par 09:or) i 2009-serie A, här kom man tvåa i serien. Under våren testade man lyckan mot två år äldre på 11-manna och gjorde detta imponerande med fyra vinster på nio matcher. För att kunna kvalificera sig för Skåneserien nästa år går man nu ner igen och spelar mot ett år äldre i 2009-serien på 9-manna. P12 med spelare födda 2011-2012 kom tvåa i 2010-serien B och kvalificerade sig därmed till A-serien nu i höst.

I förra veckan spelades Eskilscupen och vårt P14-lag inledde turneringen starkt mot ett år äldre med vinster i samtliga tre gruppspelsmatcher. Laget vann även den fjärde matchen som var en kvalmatch och gick därmed till A-slutspel. Här tog det tyvärr stopp i 1/8-final mot ett fysiskt starkt Kortedala IK som sedan tog sig hela vägen till final. Övriga ungdomslag (2016, 2015, 2014, 2013) var i stort sett överlägsna i samtliga matcher och visade upp en bländande fotboll större delen av turneringen.

I övriga nyheter kan vi stolt berätta att vår tidigare spelare Oliver Klang (2008) har blivit uttagen till den första landslags-samligen för spelare födda 2008 och kommer att spela sin första landskamp mot Finland den 17 augusti. 2018 blev Oliver skickad på FC Nordsjällands tränings camp av Helsingborg City och blev sedan erbjuden en plats i deras ungdomslag. Oliver är en hårt jobbande innermittfältare med god teknik och passningsfot. Vi önskar honom självklart lycka till i fortsättningen och Helsingborg City kommer fortsätta lyfta fram unga talanger och ge möjlighet för barn och ungdomar att nå sina drömmar.

2023-05-05

City-talang på provspel i Italien!!

Under fyra dagar har Helsingborg City's 16-åring Hamza Alabbas fått möjlighet att besöka Ravenna i Italien för att få visa upp sig inför scouter under Ravenna European Cup.

Hamza började spelare fotboll som 7-åring i Helsingborg City FC och har sedan dess utvecklats till en av Skånes bästa försvarare född 2007. Just nu har han ett proffs-kontrakt i Helsingborg City som sträcker sig till december 2024. Vår ambition är att hjälpa honom och många andra spelare i City att komma vidare till topp-klubbar ute i Europa!

-Hamza är seriös och har jobbat hårt och kontinuerligt under flera år. Han förtjänar verkligen denna chansen. Det är detta vi önskar våra spelare, just att öppna dörrar och skapa möjligheter för att komma vidare, berättar klubbens ordförande David Thulin.Vi kommer fortsätta hjälpa Hamza och många andra City-spelare i framtiden, och fortsätta jobba mot att bli Sveriges bästa ungdomsakademi!

2023-03-02

Ny klubbstuga för Helsingborg City FC!

Idag kan vi stolt presentera att Helsingborg City har fått en klubbstuga uppe på Norrvalla IP. Här kommer vi erbjuda våra spelare en trygg plats att träffas före och efter träningar och matcher. Det kommer finnas möjlighet att spela FIFA, pingis eller bara sitta i sofforna och spela sällskapsspel. Vi kommer även erbjuda läxhjälp mellan 15:30 till 16:30 för att underlätta skolarbeten, samt bjuda på frukt och mackor för de som önskar. Detta är ett stort steg i klubbens utveckling och det lägger grunden för en fortsatt starkt utveckling.

2022-08-08

P9 vinnare av Kronborg Cup 2022!!!

Vi hade inte kunnat få en bättre start på höstterminen! Fösta året Helsingborg City ställer upp i den prestigefyllda turneringen Kronborg Cup i Helsingör kommer man hem med en stor pokal! Framtiden ser ljus ut och vi hoppas på flera fina resultat i höst. Bra kämpat killar!!