Nyheter

Senaste nyheterna

16.05.19

P12's Oliver Klang Glanvik klar för FC Nordsjälland!

Under det senaste halvåret har P12's innermittfältare Oliver Klang Glanvik, 11 år, provtränat med den danska toppklubben FC Nordsjälland. Under denna tiden har Oliver imponerat stort i den danska klubben och man har nu kommit överens om en övergång.

Helsingborg City's ordförande David Thulin berättar:
- Vi är otroligt glada för att Oliver har fått möjligheten att tillhöra en av nordens bästa ungdomsverksamheter. Vi hade såklart önskat att han stannade hos oss minst ett par år till då vi anser att 11 år är en väldigt ung ålder att bli "ungdomsproffs". Vi har haft flera samtal med både FC Nordsjälland och Olivers föräldrar och vi stöttar naturligtvis det som känns bäst för spelaren. Oavsett vad så kommer det säkert att bli hur bra som helst och vi önskar Oliver stort lycka till i framtiden!

Detta är den första internationella övergången för Helsingborg City och det är ett tydligt kvitto på att man är inne på rätt spår i sin talangutveckling. Vi hoppas nu att fler av våra spelare kan få samma möjligheter och att vi nu kan inleda ett ännu närmare samarbete med våra danska vänner. Inom de närmare åren kommer vi också att börja knyta kontakter med klubbar i bl a Holland, Tyskland och England. Förhoppningsvis kan det bli aktuellt med provträningar även där inom några år! 

15.04.19

Uppdateringar och uppgraderingar från klubben

Det har hänt en hel del under försäsongen och vi tänkte nu summera lite snabbt vad som har hänt.

De senaste veckorna så har Helsingborgs Dagblad (HD) skrivit artiklar om Helsingborg City FC och vår verksamhet. Artiklar som har en negativ ingångsvinkel där man kritiserar vårt tillvägagångssätt när det kommer till bl a selektering och disciplin. Texten har av flera läsare misstolkats och väckt onödigt många negativa reaktioner som vi sedan har varit tvungna att gå ut och försvara i media. För att åter igen vara tydliga för våra läsare vill vi försvara vårt sätt att jobba.

Vad gäller disciplin så anser vi att detta är en grundläggande del av fotbollsträning och egentligen all form av inlärning oavsett vilket område eller ålder det handlar om. Kommer man till en av våra fotbollsträningar så är man där för att lära sig spela fotboll, inte för att leka. Här skiljer sig vårt sätt att tänka, kontra personer inom t ex Skåneboll där man anser att det ska vara lek i tidig ålder. Självklart så ska träningen bedrivas på ett positivt och lekfullt sätt med stimulerande övningar, men det ska också vara under organiserade former där ledarna är tydliga med vad som ska läras in och på vilket sätt. Helsingborg City kommer alltid att ha ”disciplin” som en viktig del i sin träning, men kommer att bli bättre på att lyfta sina värdegrunder.

När det kommer till vår kritiserade selektering så måste vi först och främst vara väldigt tydliga med en sak. De spelare som spelar för Helsingborg City FC är alltid välkomna att stanna i vår klubb så länge de vill. Vi väljer inte bort någon eller säger att du inte får spela kvar i laget, utan spelar du i laget så är vår förhoppning att du fortsätter spela för oss hela vägen upp i A-laget. Detta har tyvärr misstolkats av mångas som läst HD, där man tror att vi slänger ut barn i tidig ålder, vilket är helt fel. Den selektering som vi har bedrivit har varit INNAN ett barn har börjat i laget. Helsingborg City's utgångspunkt är att vara öppen för alla, både pojkar och flickor, svenskfödda som invandrare, homosexuell som straight osv. Men att vara öppen för ALLA kan tyvärr inte tolkas rakt av utan man behöver se lite nyktert på det. För att ett barn ska må bra och utvecklas så behöver man först och främst hitta rätt miljö att göra detta i. Om vi t ex har ett pojke som har en jättestor talang för fotboll och hans föräldrar sätter honom i ett lag för nybörjare så märker barnet snabbt av att nivån är för lätt. Barnet får ingen direkt stimulans eller några utmaningar där han ganska snart antingen tappar motivation eller sänker sig själv till övriga spelares nivå. Han växer upp med en nonchalant attityd där han inte behöver kämpa för att vara duktig och där han får beröm för sin talang istället för det jobb han lägger ner på planen. Ett annat exempel är att vi har en pojke som är nybörjare och vill börja spela i ett lag som kommit väldigt långt i sin utveckling. Här märker han snabbt att han är sämst i laget och övriga spelare börjar öppet kritisera honom för hans brist på kunnande. I förlängningen så tar övriga barn avstånd från pojken och kanske t o m börjar mobba honom utanför planen. Samtidigt så sjunker motivationen och glädjen hos övriga i gruppen eftersom kvalitén på träningarna sjunker. Inget av dessa två alternativ är varken bra eller hälsosamma för något barn och här tycker vi det är viktigt att både föräldrar och klubbar tar sitt ansvar. Det är här viktigt att man som klubb kan förklara på ett pedagogiskt sätt för både förälder och barn att det inte hade blivit så bra och att det i längden kan medföra att man tappar lusten för fotboll helt. Detta måste även föräldrar kunna acceptera och ha förståelse för.

Efter samtal med Helsingborg Stad så har vi börjat se över vår verksamhet om detta är rätt sätt att tänka. Hur vida vi måste ändra vårt synsätt och till vilken grad. Vår förhoppning är att vi ska kunna bedriva vår verksamhet som vi har gjort hittills eftersom det har gynnat både klubben och våra spelare, men självklart måste vi förhålla oss till de regler som finns och tar då detta på fullaste allvar.

Och nu till något roligare!! I dagarna så uppgraderade Helsingborg City sig med en ny minibuss till klubben! Denna rymmer nio personer och kommer att hjälpa till med transport av spelare till och från bortamatcher och cuper. Vi vill därför passa på att tacka våra sponsorer ”Plåtslagarna Helsingborg AB” och ”Stanno”, samt alla spelare som har betalat in sina medlemsavgifter och kommer till träningarna så att vi kan få bidrag till klubben, stort tack!!

I övrigt så rullar klubben på väldigt bra! De nya lagbilderna och profilbilderna är nu publicerade på vår hemsida så gå gärna in och lär känna våra spelare lite närmare! I helgen var det seriepremiär för våra lag och som vi vet sedan tidigare så är det stor skillnad att spela inomhus i sex månader och sedan komma ut på stor plan och prestera perfekt fotboll. Vi ser dock många ljusglimtar och är övertygade om att vi kommer se fantastiskt bra fotboll om några veckor!

21.02.19

Fortsatt bra prestationer från våra ungdomslag!

Som vi har nämnt tidigare så försöker vi hela tiden att hitta ett så bra och utmanande motstånd som möjligt, därför spelar våra lag oftast mot ett år äldre. I veckan spelade våra lag Sportlovscupen i Eslöv. Vårt 08-lag fick här möjlighet att möta jämngamla motståndare och vann alla sina fem matcher övertygande! P10 spelade mot ett år äldre och hade det det lite tuffare, men visade stundtals prov på riktigt fint passningsspel. P9 spelare också mot ett år äldre och gjorde detta bra! Lite ovant och trångt på den lilla ytan mot fysiskt större motståndare, men även dem hade ett riktigt fint passningsspel!

Nu släpper vi alla inomhusturneringar och vänder blickarna framåt mot kommande träningsmatcher på 7-manna! Det kommer att bli en lärorik vår med mycket givande matcher, allt för att förbereda oss för kommande seriespel! Vi hoppas att ni följer våra lag och besöker våra matcher (se fliken ”Matcher”).

08.01.19

Flygande start på 2019 för City när 08:orna dominerade i Nyårssaluten!!

2019 spås som den mest spännande säsongen någonsin i klubbens historia! Turneringar som Gothia Cup, Cup Denmark och Eskilscupen står för dörren och vi ser redan nu att en stabil grund har byggts! Under nyår har flera av våra lag presterat bra, framför allt våra 08:or som vann samtliga matcher i Skånecupen (Malmö), samt sina två matcher i Nyårssaluten (Helsingborg). En total dominans där man visar att man tillhör toppen i sin ålder! ”Killarna spelade helt okej, men det var långt ifrån det fina spel som vi vet att de kan spela, kommenterade en nöjd tränare David Thulin.”

På måndag drar den nya säsongen igång och samtliga lag är tillbaka i normal träning igen efter juluppehållet. Det kommer att bli hårdare träningar som är mer positionsanpassade och det kommer att ställas högre krav på killarna! P12 kommer att ha två lag med i P12-serien (ett lag i den svåra serien och ett lag i den mellansvåra). P10 kommer att börja i den mellansvåra serien eftersom de möter ett år äldre. Samma sak gäller för våra P9:or som även dem möter ett år äldre och gör sin första säsong på 7-manna.

Klubben är även väldigt nöjd med att fått in den erfarne tränaren Dejan Jovanovic som tidigare coachat i Bjuvstorp. Han kommer att hjälpa till i P12 tillsammans med huvudtränare David Thulin och målvaktstränare Johnny Andersson. I P10 fortsätter Tarik Azzam sitt fina jobb tillsammans med Thulin och i P9 kör Muhammed Saiti och Emil Sevä vidare med sina killar. P7 fortsätter att utvecklas ihop med Thulin och till våren kör Thulin även med det minsta Knattelaget.

Just nu har klubben 50 aktiva spelare. 19 stycken i P12. 9 stycken i P10. 12 stycken i P9. 11 stycken i P7. ”Det ser just nu fantastiskt lovande ut för klubben och vi ser med spänning fram emot 2019, avslutar klubbens ordförande David Thulin”.

Glöm inte att följa oss på Facebook, Instagram, Snapchat och Youtube!