Nyheter

Senaste nyheterna

14.10.18

Thulin sammanfattar säsongen 2018

Wow vilken säsong vi har haft!! Vi har utökat antal lag i klubben, vi har stärk vår ekonomi kraftigt, vi har utvecklat våra spelare ännu ett steg, vi har ökat antalet medlemmar, vi har tagit hem klubbens första pokal och dessutom vässat till våra lag ytterligare med några fina värvningar under året! Men låt oss ta detta från början..

2018 inleddes på absolut bästa sätt genom att P11 vann båda sina matcher i Nyårssaluten inomhus mot HIF och Helsingborg Östra IF (observera att våra killar är 08:or och möter 07:or). Detta blev startskottet för en väldigt händelserik säsong! Under hela vintern och fram mot våren så har våra lag tränat inomhus på Wieselgrensskolan där man bland annat fick träna upp sin teknik och sin förmåga att ta snabba och smarta beslut under tidspress.

På våren var det sedan dags för P11 att spela Kalmar FF Cup! Detta var första gången som killarna skulle sova borta tillsammans. Allting gick jättebra och man vann 3/5 matcher där bl a Malmö FF, Hammarby, Öster mf deltog.

Sedan inleddes seriespelet för P8, P9 och P11. Våra P8:or skulle göra sin första säsong på stor 5-manna-plan och hade till en början det tufft mot ett år äldre motstånd. I de första matcherna blev det storförluster, men allt efter att veckorna gick så blev siffrorna mindre och mindre. Även P9 hade det tufft under våren då detta var deras första säsong på 7-manna. Även här var siffrorna stora, men blev mindre och mindre fram mot sommaren. P11 som var inne på sitt andra år på 7-manna spelade betydligt mer stabilt och vann majoriteten av sina matcher. Många duktigt individuella spelare, men inte lika bra lagspel som de andra lagen. P7 dominerade Sammandragen på Västergårds IP där man vann i stort sett samtliga matcher! Så våren kan man säga var klart godkänd av samtliga lag!

När lagen kom tillbaka från sitt sommaruppehåll så inledde P11 med en stor turnering, nämligen Cup Denmark. En fyra dagar lång turnering med tre övernattningar fick vårt P11-lag att nå en helt ny nivå och bli ett mer sammanhållet och harmoniskt lag! Killarna utvecklades otroligt mycket, både individuellt, men också som lag under dessa dagarna. Det märke man inte minst på planen där man bara spelade bättre och bättre ju längre turneringen varade! Killarna avslutade snyggt och vann C-finalen enkelt och fick därmed äran att ta emot 3:e-platsen och klubbens första pokal någonsin!

Lagen inledde sedan höstsäsongen starkt, där P11 nästan vann samtliga matcher! P9 har blandat och gett hela året, där vissa matcher har varit fantastik fotboll, medans andra har varit underkända. P9's lägstanivå är något som vi behöver jobba mer på under vintersäsongen, men vi är väldigt positiva över att deras högstanivå håller väldigt hög klass! P8 hade det svårt under nästan hela säsongen med bara förluster, men i slutet vaknade man till och i de tre sista matcherna så vann man faktiskt två och spelade en oavgjord! Redan nästa år går P8 ut på 7-manna och det ska bli väldigt intressant att följa deras utveckling under 2019!

Under året har vi haft en ovanligt stor omsättning på spelare. I P11 har hela fem nya talanger anslutit truppen! I P9 har fyra stycken kommit in och i P8 så har även där fyra nya börjat! Det är otroligt skönt att slippa oroa sig för att vara ont om folk på matcher och träningar. Finns det många borta samtidigt så kan man alltid kalla upp någon från laget under eller kalla ner någon från laget över. Även P7 har fått in ett par nya spelare, men där ser det inte lika stabilt ut. Här måste vi jobba extra hårt med att hitta talangfulla barn för att fortsätta hålla lika hög standard som i de övriga lagen. Vi ser en otroligt stark utveckling inte minst hos P11 som äntligen har fått den bredd man saknat tidigare. Nu blir konkurrensen större och vi har ännu fler namn på väg in i truppen! 2019 blir det sista året på 7-manna för P11, sen i 2020 så börjar man på 9-manna och då förväntar vi oss att stora saker kommer att hända!

Eftersom antalet medlemmar och lag har ökar i år så har även klubbens intäkter ökat i form av medlemsavgifter och bidrag! Trots stora utgifter som turneringar, träning och -matchkläder, samt andra materiella investeringar så har klubben gått kraftigt plus. Klubbens ekonomi har i år gått från stabil till bra och nästa stora investering förväntas att bli en minibuss som ska användas för att transportera spelare till och från bortamatcher och turneringar. Vi kan också nämna att klubbens knattelag för 4-5år har kommit igång på allvar och det ser betydligt mer lovande ut nu under hösten än vad det gjorde under våren!

Nu i slutet av året så kommer vårt P11 och P9 träna inne i Teknikhallen på Olympiafältet, något som uppskattas väldigt mycket av både spelare och ledare! P8 och P7 kommer att fortsätta inne i Wieselgrensskolans gymnastiksal. Vi kommer att anmäla samtliga lag till flera inomhusturneringar, samt både Cup Denmark och Gothia Cup till sommaren!

Vi ser med spänning fram emot en hård och utvecklande inomhussäsong! Tack för att ni följer oss!

 

- David Thulin ”ordförande, Helsingborg City FC”

08.08.18

P11 tog hem klubbens första pokal i CUP DENMARK!!!

I helgen spelade klubbens P11-lag (födda 08) Cup Denmark, likt den svenska Gothia Cup fast något mindre. Det var en tre dagar lång turnering med 24 lag de flesta från Danmark. Våra killar inledde fredagen lite knackigt där man inte riktigt kände sig bekväm med det torra och hårda naturgräset. Man förlorade första matchen mot B1908 med 6-2 som senare skulle vinna gruppen obesegrade. Andra matchen ryckte man upp sig och körde över Glostrup FK med hela 1-8! I den sista matchen spelade man bra, men missade tyvärr för mycket chanser och där Holbaek-killarna på andra sidan var mer effektiva och kunde vinna med 2-7.

Efter ett ordentligt snack med killarna på fredag-kvällen så spelade man en helt annan fotboll under lördagen. Man började första matchen med att vända 0-2 till 2-2 mot B1903 och i den andra matchen vann man på övertid med 3-2 mot Bröndby IF 2. Detta medförde att man blev 3:a i gruppen och tog sig till C-slutspel, vilket var klart godkänt för att vara första riktiga turneringen för våra killar.

På söndagen drog slutspelet igång med en semi-final mot Holbaek 2, denna vann City med 4-2 och tog sig därmed vidare till final. I finalen ställdes man mot Hvidovre IF, en match som City dominerade och vann med stabila 1-3! Finalvinnaren i C-slutspel fick därmed en liten pokal och en bronsmedalj i belöning, klubbens första någonsin! Vinnare av hela CUP Denmark blev AGF 1 som vann A-finalen mot B1908 (B1908 som vann City’s grupp).

Vi önskar alla våra killar i P11 ett stort grattis till 3:e platsen (av 24 lag), riktigt grymt jobbat!!!