Nyheter

Senaste nyheterna

17.10.17

Fler LEDARE och SAMMARBETSPARTNERS sökes till ett snabbt växande Helsingborg City FC!!

Nu har du chansen att bli en del av vår riktigt kompetenta ledar-stab! Inför 2018 kommer vi att utöka vår ungdomsverksamhet med ett P11-lag. Det betyder att Helsingborg City FC kommer att ha:

* Knatte-lag (2013-14)

* P7 (2011-12)

* P8 (2010)

* P9 (2009)

* P11 (2007-08)

Vi söker dig som är fotbollskunnig och som trivs med att jobba med barn och ungdomar. Du ska vara minst 15år och kunna behärska det svenska språket. Ekonomisk ersättning utdelas beroende på hur mycket ansvar du väljer att ta. I Helsingborg City FC får du möjlighet att jobba med några av de absolut största talangerna i Helsingborg och se dem blomma ut till fantastiskt duktiga spelare!

Vi söker även nya företag som kan tänka sig samarbeta med Helsingborg City FC. Vi erbjuder en exklusiv marknadsföring till ditt företag under hela 2018. Vill ditt företag synas mer, samtidigt som det bidrar till en fortsatt tillväxt för Helsingborg City FC, då är detta verkligen rätt väg att gå!

Kontakta gärna klubbens ordförande David Thulin och bli en del av City-familjen redan idag!

14.10.17

Ungdomslagen avslutade säsongen starkt!!

Det blev en riktigt bra avslutning på säsongen 2017! P8 vann sina tre sista matcher med 15-0 mot Höganäs BK, 4-3 mot Hittarps IK och med 2-5 mot Vikens IK. Samtidigt som P10 vann med 9-5 mot Helsingborgs IF, 3-5 mot Åstorps FF och 9-1 mot Häljarps IF. En fantastiskt imponerande statistik.

”Vi har skruvat upp tempot ordentligt i våra träningar, framför allt med löp-träning och den mental träning. Våra killar orkar spela hela matcher nu, vilket man inte riktigt orkade under vårsäsongen, samtidigt som den mentala träningen har svetsat samman lagen bättre”, berättar klubbens ordförande David Thulin.

Vad har varit mest positivt, samt negativt i lagen under året?
Det som har varit mest positivt är att P8 har skött sig väldigt bra och spelar otroligt bra ihop som lag. Den defensiva delen har alltid varit bra, men nu på hösten har även det offensiva spelet lossnat. P10 fortsätter att visa upp bländande fotboll, även om man vid ett par matcher har underpresterat kraftigt.
Det som har varit mest negativt är väl att P8 fortfarande har en växel till som man inte riktigt har lyckats komma upp i, men som vi kommer att försöka locka fram under inomhussäsongen. Det negativa i P10 har varit den mentala biten där man lägger ner för mycket tid och energi på trams, vilket har skapat en negativ harmoni i gruppen. Detta har dock blivit något bättre under hösten och vi är övertygade om att disciplinen i laget kommer att bli avsevärt mycket bättre när de blir P11 nästa år. Då kommer det att införas nolltolerans!

Nu har killarna tre veckors semester från fotbollen, sedan börjar inomhussäsongen där fokus kommer att läggas på teknik och snabbhetsträning. Tack för att ni följer oss och glöm inte att kolla vår Instagram för bilder och filmklipp!

06.08.17

City's ordförande David Thulin sammanfattar Eskilscupen 2017

I helgen spelades 50:e upplagan av Eskilscupen och det var också första året som Helsingborg City medverkade. Vårt P10 lag som primärt består av spelare födda 2008 spelade i 07-turneringen. Laget ställdes först mot ett starkt FC Trelleborg som bara helgen innan hade slagit Malmö FF's 07-lag. Våra killar stod emot bra första tio minuterna, men efter ett par missade chanser och två enkla mål bakåt så tappade våra killar energi och siffrorna rann iväg till en klar Trelleborg-seger. FC Trelleborg som för övrigt vann samtliga matcher i Eskilscupen och därmed vann hela 07-turneringen. I den andra matchen mötte man Helsingborg Östra IF. En match som man borde ha vunnit, men som man presterade riktigt dåligt i och förlorade med 3-5. I den tredje matchen fick man en bättre och större plan ute på Harlyckan. Den stora konstgräsplanen gjorde så att våra killar enkelt kunde rulla ut Kullaviks IF och vinna matchen med 5-1. Flera av målen kan ni se på våran Instagram!

Lördagen inleddes sedan med en match mot Ramlösa Södra IF. Även denna borde man ha vunnit efter att man tagit ledningen med 2-0, men den leriga planen försvårade City's spel och man fick bara med sig ett 2-2 resultat. I den andra matchen mötte man Hyllie IK, det blev en knapp förlust för ett lite trött City-lag. I den sista matchen för dagen spelade man mot IF Limhamn Bunkeflo som precis som FC Trelleborg var ett väldigt bra lag och som rättvist vann matchen.

Under söndagen fick man något enklare motstånd och man spelade också betydligt bättre fotboll. Dagen inleddes med en överlägsen 5-1-seger mot Malmö FF's andralag. I den andra matchen mötte man Höganäs BK, en match som man borde vunnit, men som man tappat ledningen i under den sista spelminuten. 2-2 blev slutresultatet här. Dagen avslutades med en match mot Allerums GIF, en match som City enkelt vann överlägset. Eskilscupen för P10 slutade alltså med tre vinster, två oavgjorda och fyra förluster. En godkänd insats, men fem vinster och en oavgjord hade känts bättre och mer rättvist.

Det gick desto bättre för P8 i mini-Eskilscupen inne på Stora Olympia. Där vann man samtliga tre matcher mot Stattena, Eskilsminne IF och Fortuna FF!!! Väldigt bra jobbat där!

P7 som spelade mot ett år äldre inledde också starkt där man vann första matchen mot Eskilsminne IF, men fick se sig besegrade av HIF och Gantofta IF.

”Det har varit en väldigt nyttig och utvecklande helg för våra killar. Det är framför allt positionsspelet och lagarbetet som har utvecklats under dagarna och det har gett oss en stadig grund för bra prestationer under höstserien som börjar nästa helg, berättar Thulin”.

Vi ser verkligen fram emot en underhållande hösttermin som verkligen drar igång nästa vecka när samtliga fyra åldersgrupper är i träning. (Knattelaget, P7, P8 och P10)

30.07.17

Matcher nästa vecka för P10, P8 och P7

Tisdag:
P10 - Malmö FF (Träningsmatch)
Samling: 18.15 på Norrvalla IP. Match 19.00

Fredag (Eskilscupen):
Samling för P10 kl. 07.45 på Hedens IP
P10 - FC Trelleborg 1 (08.40)
P10 - Helsingborg Östra IF (10.40)
P10 - Kullavik IF 2 (12.40)

Lördag (Mini-Eskilscupen):
Samling för P8 kl. 08.45 på Olympia
P8 - Stattena IF (09.30)
P8 - Eskilsminne IF 4 (11.00)
P8 - Fortuna FF 2 (12.00)

Samling för P7 kl. 13.15 på Olympia
P7 - Eskilsminne IF 3 (14.00)
P7 - Gantofta 2 (15.30)
P7 - Helsingborgs IF 1 (17.00)

P10 spelar finalspel under lördagen. Tider och platser kommer senare.

Vi ser fram emot en kanon vecka!!!

20.05.17

”David Thulin pratar om ungdomsverksamheten”

Vi ger nu våra läsare en djupdykning i klubbens ungdomsverksamhet och hur utvecklingen går med våra lag. Som tidigare nämnt så la man seniorverksamheten åt sidan för att lägga all fokus på sin ungdomsverksamhet. Här kommer en en kort sammanställning från klubbens ordförande David Thulin:

”Om vi börjar med vårt P10-lag så ser det fortfarande väldigt lovande ut. Laget spelar i 07-serien, men majoriteten av spelarna i laget är födda 2008. Laget spelar i den bästa serien och har varje helg väldigt jämna reslutat där uddamålet ofta är avgörande. Individuellt så har utvecklingen stabilt gått framåt, men som lag har man tyvärr tappat något, främst pga att några spelare inte kunnat träna regelbundet. Detta hoppas vi såklart kunna åtgärda under sommaren. Flera av spelarna håller väldigt hög klass för sin ålder och vi hoppas kunna fortsätta utveckla dessa till riktigt duktiga spelare. Vi ser med spänning fram emot Eskilscupen som drar igång om drygt två månader!

P8 som har levt lite i skuggan av P10, har under slutet av våren verkligen blommat ut! Individuellt så har flera spelare utvecklats mycket och under dagens matcher i ”Sammandraget” så fick man stundtals se fantastiskt bra fotboll från killarna. 23-3 i målskillnad på tre matcher, inte illa!! Så vi kan tydligt se att när P8 möter jämngamla så är det klasskillnad, men i serien när de möter ett år äldre och spelar i den svåraste serien har man det tuffare och får istället sikta in sig på att spela i den nästa svåraste serien under hösten. Vi hoppas dock att utvecklingen fortsätter framåt så att man kan hålla jämna steg med P10 under 2018.

P7 som vi kanske var lite oroliga för under vintern har växt fram till ett riktigt topplag! Vi tycks se ett nytt P10 växa fram med väldigt snabba och tekniska spelare. En skön mix med barn födda 2010 och 2011 verkar trivas jättebra tillsammans ute på planen! Jag måste erkänna att jag var lite orolig under vintern med att vi inte skulle få ihop den unika standarden på P7 som fanns i P10 och P8, men nu tycks det nästan se ut som att P7 kan komma att bli minst lika bra som P10. Det ska bli otroligt intressant att följa dessa killarna utvecklas, för att nästa år gå ut på 7-manna.

När vi ändå är igång så kan jag ju kort berätta att vårt knatte-lag är i full gång med sin grundträning. Barn som är födda 2011, 2012 och 2013 är jätteduktiga och även här kan vi se ett och annat guldkorn! Under höstterminen kommer vi fortsätta att träna dessa knattar, men då endast barn födda 2012 och 2013, avslutar Thulin”.

Vi rekommenderar er starkt att se lagens matchschema och besöka någon av matcherna. Är ni osäkra på plats så kontakta gärna David Thulin via telefon eller mail som ni kan hitta under fliken ”Kontakta oss”.

24.04.17

Ny målvaktstränare klar!

Idag gjorde Helsingborg City klart med en ny målvaktstränare och det är ingen mindre än A-lagets före detta målvakt Mustapha Koroma.
- ”Han har under en längre tid visat en stor lojalitet och hängivenhet till klubben och det märks tydligt att han har ett City-hjärta. Därför ser vi honom som en mycket värdefull resurs i vår ledarstab, berättar klubbens ordförande David Thulin”.

Mustapha kommer främst att träna P10 och P8's målvakter, men han kommer även att hjälpa till under P10's träningar och matcher. Vi önskar honom varmt välkommen in i ledarstaben!

Våra ledare:
P10 – David Thulin, Tony Hansson
P8 – David Thulin, Tarik Azzam
P7 – Muhammed Saiti, Tarik Azzam, Emil Sevä
Målvaktstränare – Mustapha Koroma

03.04.17

100% fokus på ungdomsverksamheten!

Idag blev det klart att Helsingborg City FC inte kommer att medverka i årets seriespel för seniorer. Motiveringen lyder: ”Helsingborg City FC är en elitsatsande klubb med höga mål och visioner. Det krävs en viss standard för att få spela fotboll i City och tyvärr är det för få spelare för tillfället som håller denna standard. Därför klipper vi nu bandet till seniorverksamheten under 2017 och lägger allt fokus på denna fantastiska ungdomsverksamheten som håller på att växa fram.” berättar klubbens ordförande David Thulin.

Thulin fortsätter: ”Vi har nu avslutat fas 1 och är nu inne i fas 2. Tanken de första åren med Helsingborg City FC var att bygga ett varumärke som fotbollsintresserade i Helsingborg skulle känna igen. När vi som nykomlingar i div.7 2011 lyckades kvala upp till div.6 redan första året var det redan många som började prata om klubben. I kombination med att man startade upp en ungdomsverksamhet och dessutom tog sig upp till div.5 så var därmed fas 1 avslutad. Vi är nu inne i fas 2 som handlar om att utveckla klubbens ungdomsverksamhet så att man får ett lag i varje åldersgrupp, samtidigt som klubbens ekonomi stabiliseras så att framtida investeringar kan göras. All investering kommer att göras i ungdomsverksamheten i form av material, träningsläger, turneringar etc. Fas 2 beräknas vara avslutad runt 2022 och då börjar även fas 3 och satsningen av seniorverksamheten på allvar, det är då vi har som mål att börja klättra i seriesystemet.

Helsingborg City är ett långtidsprojekt som precis har börjat och som just nu bygger en väldigt bred och stark grund inför framtiden. Självklart är det synd att vi inte kan bedriva en bra seniorverksamhet under tiden, men det är som sagt bara en bonus och ingenting som vi lägger krut på. Har du ingen fungerande ungdomsverksamhet eller ekonomi så är det näst intill omöjligt att komma högre upp än div.4 och personligen så är det ingen större skillnad på div.4 eller div.7. Nu har vi några väldigt avgörande år framför oss och gör vi det bra så har vi etablerat oss som en riktig elitklubb i flera år framåt. Vi har tre riktigt duktiga ungdomslag och på onsdag nästa vecka börjar vi även med knatteträningen för de absolut minsta som förhoppningsvis blir en del av klubben i flera år framåt, avslutar Thulin.”

Vi vill passa på att tacka alla seniorspelare som har varit med oss under dessa inledande åren och önskar alla lycka till i sina framtida klubbar!

22.02.17

Framtiden ser overkligt lovande ut!!!

I år har Helsingborg City's seniorverksamhet tagit ett steg åt sidan och lämnat plats för ungdomslagen, P10, P8 och P7. Redan förra året såg vi en kraftig utveckling och trenden verkar hålla i sig. P10-laget som kommer att spela i den svåraste 07-serien innehåller en 06:a, tre 07:or, fyra 08:or och en 09:a. Majoriteten är alltså minderåriga och spelar mot ett år äldre. Man kan tro att detta skulle vara ett tufft motstånd, men våra killar har visa sig väldigt starka under vintern och hade förmodligen vunnit sina matcher överlägset om de förts resultat i denna åldern. ”Vi kommer under året att analysera lagets matcher. Skulle det sedan visa sig att motståndet inte är tillräckligt svårt, får vi överväga att hoppa över P11 nästa år och istället starta upp ett P12-lag där man möter 06:or, säger lagets huvudtränare och klubbens ordförande David Thulin”.

P8 som nästan enbart innehåller spelare födda 09 (undantag en 10:a) ligger inte långt efter i utvecklingen. Dessa kommer att spela i den svåraste 08-serien (mot ett år äldre).

P7 gör i år debut på matchplanen och innehåller spelare som är födda 2010 och 2011. Här är laget inte helt komplett, men de som tillhör laget innehar stor talang. Här kommer ibland enstaka spelare från P8 att gå ner och hjälpa till på P7's matcher. P7 kommer bland annat att spela träningsmatcher och ”Sammandraget” som arrangeras utav Eskilsminne IF sex gånger om året). Det ska bli mycket spännande att se om laget besitter lika goda förutsättningar som P10 och P8.

”Det är fantastiskt kul att få träna så otroligt talangfulla och fotbollsintresserade killar, fortsätter Thulin. Vi kör många hårda träningar i veckan och föräldrarna kanske är lite oroliga, men barnen älskar det så vi ser ingen anledning till att inte sticka ut från mängden och verkligen ge 110% för våra spelare. Skulle trenden hålla i sig så är Gothia Cup och eventuellt en resa till Barcelona eller Manchester inte uteslutet för det nuvarande P10-laget år 2018, avslutar Thulin.

Vi får heller inte glömma det minsta ”Knattelaget” som kommer att börja sina träningar utomhus i april, där vi kommer att leta efter nya talangfulla barn födda 2012 och 2013. Vi fortsätter att hålla ögon och öron öppna under våren!

07.12.16

Helsingborg City FC 2016-2017 – Så spännande ser framtiden ut!

Just nu händer mycket i Helsingborg City och vi ska ta oss en djupdykning i vad som har hänt under 2016 och vad som kommer att hända under 2017.

2015 avslutades ju på ett fantastiskt sätt, där vårt kära A-lag vann kvalet till div.5. Samtidigt expanderade vår ungdomsverksamhet med ett P8-lag som skulle visa sig väldigt framgångsrika under kommande år. Klubben startade även upp ett damlag som snabbt växte uppe på Olympiafältet.

2016 fortsatte lika bra som 2015 avslutades. A-laget spelade sina träningsmatcher och sitt DM-gruppspel på Olympiafältet där man gick obesegrade igenom hela försäsongen, men så kom beskedet som inte fick komma. Helsingborgs kommun ville skicka ut Helsingborg City till Hedens IP efter sex säsonger på Norrvalla IP. Klubben försökte på alla sätt att få stanna kvar på Norrvalla IP, eller åtminstone få plats på Olympiafältet, men Helsingborgs kommun va fast bestämda om att ha Helsingborg City ute på Hedens IP. Ett stort missnöje bland klubbens spelare och ledare växte och den negativa spiralen hade påbörjats. Det längre avståndet ifrån centrum gjorde så att spelare började slarva med sin träning och att moralen inom laget sjönk. Folk ville inte betala dyra busskort eller vara beroende av att andra skulle köra de till träningarna, därför valde spelare att prioritera annat än träning. Även om laget vann sin seriepremiär i början av april så märktes det tydligt att harmonin och kvalitén på träningarna saknades. Spelarna svek både på träningar och matcher, vilket ledde till att huvudtränaren Nicolai Roesgaard tappade sin motivation och sitt engagemang, och kort där efter valde att avgå som huvudtränare för City. I samma veva som han valde att avgå så slutade också många spelare helt att dyka upp och City's säsong var förlorad. Många spelare kämpade tappert in i det sista, men det räckte tyvärr inte för att hålla sig kvar i div.5. Även i damlaget såg man samma utveckling.

Desto bättre gick det för klubbens P7 och P8 som dominerade ”Sammandraget” som är en mini-turnering som arrangeras av Eskilsminne IF sex gånger om året. P8 spelade även seriematcher i P-9-serien och gjorde detta med bravur! Endast två förluster på hela året är väldigt imponerande!

Under hösten har Helsingborg City jobbat hårt med att få flytta tillbaka till antingen Norrvalla IP eller Olympiafältet, men efter flera förfrågningar och möten med kommunen så fick man ett slutgiltigt nej och Hedens IP skulle bli City's destination även 2017. Då tog klubbens styrelse beslutet att lämna över sin plats i div.6 och istället göra en omstart i div.7. ”Våra spelare är fantastiskt duktiga och flera av spelarna har kämpat hos oss sedan vi startade upp klubben. De förtjänar bättre förutsättningar än de vi kan erbjuda just nu, därför känner vi att det är bättre att låta spelarna välja andra klubbar som möter deras förväntningar på A-lagsfotboll”, berättar City's ordförande David Thulin. ”Vi har nu lämnat in en ansökan om degradering till div.7 och kommer nu att släppa seniorbiten under kommande år och helhjärtat satsa på framtiden och klubbens ungdomsakademi”, fortsätter Thulin.

Thulin berättar vidare: ”Helsingborg City FC har byggt upp en identitet och en medlemskrets som rör sig från Norrvalla IP och längs med Stenbocksgatan, bort till Högaborg/Eneborg. Det är detta området jag anser vara ”City” i Helsingborg. ”City” är hemma för oss och det är där som vi har spelat och tränat i hela sex år. När man sedan blir ivägskickad till en helt annan del av stan så uppstår där såklart konsekvenser. Tyvärr så är Helsingborg City en för ung och för liten klubb för att klara av denna tuffa förändring och det märkte man snabbt av under 2016. Hade vi fått chansen att spela på Norrvalla IP eller Olympiafältet 2017 så hade man kanske kunnat reparera skadan på ett år, men nu blev utgången en annan och det var bara att acceptera. Detta året kommer vi att starta om seniorverksamheten där vi endast kommer att ställa upp med ett A-lag, inget B-lag. Vi kommer att försöka hitta ett bra gäng som vill ha kul tillsammans och därefter bygga en familjekänsla. Under sommaruppehållet så vet vi ifall vi kan satsa på att gå upp i 6:an, eller bara latja av säsongen. Desto mer spännande kommer det att bli på ungdomssidan där vi tror att mycket kommer att hända”, avslutar Thulin.

I och med att seniorverksamheten tar ett steg bakåt så lämnar det desto mer plats för ungdomsverksamheten som kommer att få en rejäl boost framåt. Helsingborg City's framtid ligger helt klart i våra fantastiska ungdomar och med hårt jobb så kommer det helt säkert att bära frukt inom inte alls för lång framtid. Vi tackar alla läsare och önskar en god jul och ett gott nytt år!

03.11.16

Helsingborg City förlänger samarbete med HB Köge!

Idag skrev Helsingborg City på ett nytt avtal med den danska samarbetsklubben HB Köge!
Detta innebär att vi kommer ha ett fortsatt nära samarbete och kunna skicka över spelare för provträningar, arrangera träningsmatcher, samt ha träningsläger i Danmark hos HB Köge, säger en mycket nöjd ordförande David Thulin.

2013 inledde City sitt samarbete med den danska ”superettan-klubben” som har en av Danmarks bästa ungdomsakademier. Då fick tre spelare chansen att åka över och provträna med klubbens U17-lag under en veckas tid. I år fick City's innermittfältare Tarek Affan chansen med U19-laget. Vem blir nästa spelare som får chansen att prova på proffslivet?

- Vi ser detta som ett framtidsprojekt som kommer att växa med tiden allt eftersom City växer, fortsätter Thulin. Vi har en kraftfullt växande ungdomsakademi med riktigt intressanta talanger i klubben som kommer att ha nytta av detta samarbetet i framtiden. Samarbetet ger oss även en seriös och proffsig identitet utåt och visar att Helsingborg City FC menar allvar med sin talangutveckling!

14.10.16

Stanno bli ny huvudsponsor 2017! ...och flera utmärkelser till spelare.

Nu är det klart att Stanno blir Helsingborg City's nya huvudsponsor! Från och med säsongen 2017 kommer samtliga klubbens lag att bära Stanno's kläder under träningar och matcher.
Detta innebär ett helt nytt matchställ till både klubbens herrlag, och P10-lag!

Vi ser fram emot ett bra samarbete i flera år framöver!
Besök gärna Stanno's facebooksida och hemsida för att spana in deras fina produkter!

Vi passar även på att gratulera A-lagets lagkapten Peter Szinte som vann priset som ”Årets spelare 2016”! ”Året nykomling” blev mittbacken Robin Svensson. ”Årets spelare”, samt ”Årets nykomling i U19" blev innermittfältaren Tarek Affan. ”Årets mål” i A-laget gjorde David Thulin efter en snygg cykelspark borta mot Åstorps FF. David Sacipovic vann ”Årets mål” i B-laget för sin kanon-frispark hemma mot Croatia IF. ”Årets skyttekung” i A-laget blev anfallaren David Thuli på 7mål, medan Fatlum Mjeku vann den totala skytteligan i B-lagsserien med sina 12 mål.

Vi gratulerar vinnarna!!!

12.09.16

Helsingborg City FC planerar redan inför 2017!

Det ser ut som att 2016 blir en splittrad historia. Seniorsidan har tappat under året efter sex säsonger av positiva trender. Nu får klubbens A-lag inrikta sig på div.6-spel nästa säsong. Damsatsningen blev inte som vi hade hoppats då intresset på längre sikt inte var starkt nog. Vi kan istället gotta oss åt en fortsatt starkt utvecklande ungdomssektion där klubbens P8 och P7 har gjort stora framsteg och visat bra resultat på matcher och träningar!

Helsingborg City har därför bestämt att från och med den 1 januari 2017 så kommer man att lägga ner sitt U19-lag, samt dam-lag, men istället starta upp ett P10-lag. Vi kommer då att ha en seniortrupp (A-lag, B-lag), P10, P8, P7, samt knatte-lag. Klubbens ekonomi har också förbättrats under 2016, vilket ger bättre förutsättningar inför kommande säsong.

”Att A-laget blir nedflyttat i år är såklart tråkigt, men vi ser det inte som något större problem för klubben. Vi prioriterar ungdomssatsningen och ekonomin, och det är dessa som har stärkts under året, vilket vi ser väldigt positivt på. Under hösten kommer vi att spela av säsongen, samtidigt som vi lägger allt fokus på sponsorbiten, för att sedan avsluta året med rekryteringen av nya spelare och ledare inför 2017, säger en nöjd ordförande David Thulin. Vi kommer att hålla våra läsare uppdaterade under hösten. Tack!