Presentation

Välkommen till Helsingborg City FC!

Vilka är vi?

Helsingborg City FC är en av Sveriges snabbast växande fotbollsklubbar där man lägger stor vikt på klubbens ungdomsakademi. Just nu har klubben fem lag:
* P12
* P10
* P9
* P7
* Knattelag

Klubben är en elitsatsande förening som satsar otroligt mycket på unga och talangfulla spelare.

Vem finns vi till för?

Vår målgrupp riktar sig framför allt till barn födda 2007 till 2014 som har en brinnande passion och ambition för fotbollen. Alla är naturligtvis välkomna att provträna hos oss, men vi kan endast erbjuda en plats i klubben i mån av plats. Detta är förutsatt att våra lag inte redan är fyllda eller det råder ledarbrist. 

Helsingborg City FC välkomnar mångfald. Vi ser det som en viktig balans att ha spelare och ledare från olika länder och kulturer som kan bidra med nya tankar och idéer till klubben. Vi är varken en så kallad invandrarförening eller en helsvenk förening, utan vi välkomnar alla oavsett etnisk bakgrund eller sexuell läggning.

Var finns vi?

Ungdomsakademin håller till på Olympiafältet och Wieselgrensskolan. Ett officiellt kansli eller klubbstuga finns i nuläget inte, utan allt administrativt sker hemifrån. Vill du komma i kontakt med oss så hänvisar vi till fliken "Kontakta oss".

Hur ser våra träningar ut?

Helsingborg City är en elitsatsande klubb och erbjuder därför flera träningar i veckan. Under säsongen tränar vi vanligtvis:
Måndagar: P12 + P10 + P9
Tisdagar: P9 + P7 + Knattelaget
Onsdagar: P12 + P10
Torsdagar: P12 + P10 + P9
Fredagar: P12 + P7
Lördagar: Matcher
Söndagar: Matcher

Hur kommer jag på en provträning?

Vill du att ditt barn ska få provträna med oss så rekommenderar vi dig att ta kontakt med klubbens ungdomsansvarig David Thulin (Kontakta oss). Tala gärna om ditt barns namn, ålder och lite om hans fotbollsbakgrund.

Hur ser vår vision ut?

"Helsingborg City FC har som vision att vara en ungdomlig och talangfylld fotbollsklubb som vill spela en offensiv och underhållande fotboll. Klubben har höga ambitioner och strävar hela tiden efter att ta sig högre upp i seriesystemet, samtidigt som man satsar mycket på sin ungdomsverksamhet och på att ta fram egna spelare. Klubben har som mål att bygga upp en stark ungdomsverksamhet ända nere från knatte-nivå och hela vägen upp till seniortruppen. Klubben värdesätter ord som; ambition, lojalitet, ödmjukhet, gemenskap och glädje, där man strävar efter att uppfostra sina spelare till både bra fotbollsspelare och till goda medmänniskor. Ingen spelare är större än laget och inget lag är större än klubben."

- Helsingborg City FC