Presentation

Välkommen till Helsingborg City FC!

Vilka är vi?

Helsingborg City FC är en av Sveriges snabbast växande fotbollsklubbar där man lägger stor vikt på klubbens ungdomsakademi. Just nu har klubben fem lag:
* P14
* P12
* P10
* P8
* Knattelag

Klubben är en elitsatsande förening för unga och talangfulla spelare.

Vem finns vi till för?

Vi riktar oss framför allt till barn och ungdomar födda 2009 till 2018 som har en brinnande passion och ambition för fotboll. Alla är naturligtvis välkomna att provträna hos oss, men vi kan endast erbjuda plats i klubben i mån av plats. Detta förutsatt att våra lag inte redan är fyllda eller det råder ledarbrist. 

Helsingborg City FC välkomnar mångfald. Vi ser det som en viktig balans att ha spelare och ledare från olika länder och kulturer som kan bidra med nya tankar och idéer till klubben. Vi är varken en så kallad invandrarförening eller en helsvensk förening, utan vi välkomnar alla oavsett etnisk bakgrund eller sexuell läggning.

Var finns vi?

Träningar och matcher är förlagda till Norrvalla IP (Rundgången 15). Vårt kansli och klubbstuga ligger också på Norrvalla IP. Vill du komma i kontakt med oss så hänvisar vi till fliken "Kontakta oss".

Hur ser våra träningar ut?

Helsingborg City är en elitsatsande klubb och erbjuder därför flera träningar i veckan. Under säsongen tränar vi vanligtvis:

* Knattelaget (2017-2018)
* P8 (2015-2016) måndagar 18:00, Onsdagar 17:00
* P10 (2014-2013) Tisdagar 18:00, Torsdagar 18:00, Fredagar 18:00
* P12 (2012-2011) Tisdagar 18:00, Onsdagar 18:30, Torsdagar 18:00, Fredagar 18:00
* P14 (2010-2009) Måndagar 16.30, Onsdagar 16.30, Torsdagar 16:30, Fredagar 16:30

Hur kommer jag på en provträning?

Vill du att ditt barn ska provträna med oss rekommenderar vi dig att ta kontakt med klubbens ungdomsansvarig David Thulin (Kontakta oss). Tala gärna om ditt barns namn, ålder och lite om hans fotbollsbakgrund.

Hur ser vår vision ut?

"Helsingborg City FC har som vision att vara en ungdomlig och talangfylld fotbollsklubb som vill spela en offensiv och underhållande fotboll. Klubben har höga ambitioner och strävar efter att ta sig högre upp i seriesystemet, och man satsar mycket på sin ungdomsverksamhet och på att ta fram egna spelare. Klubben har som mål att bygga upp en stark ungdomsverksamhet från knatte-nivå upp till senior-trupp. Klubben värdesätter ord som;

Ambition - våra spelare ska ha viljan att utvecklas, gärna ta tid att träna på egen hand och inte vara rädda för att fråga ledare vad man behöver träna extra på.

Gemenskap - våra spelare ska ha förståelse för att fotboll är en lagsport och att man är beroende av varandra. Vi eftersträvar en stark sammanhållning både på och utanför planen och förutsätter att alla spelare i klubben vill samma sak. En familjekänsla där man ställer upp för varann.

Glädje - våra spelare ska ha kul, men på rätt sätt. Ett snyggt mål, en läcker dribbling, ett perfekt passningsspel eller en väldsklassig målvaktsräddning är exempel på när man kan bevittna glädje. Vi ser glädje när spelarna göra något bra och tar steg i sin utveckling.

Lojalitet - våra spelare ska känna en stolthet och vilja spela för klubben så länge som möjligt.

Ödmjukhet - våra spelare ska visa respekt mot varandra, ledare, domare, motståndare och publik, värdesätta sina lagkamrater och ledare, samt vara hjälpsamma mot varandra.

Helsingborg City FC strävar efter att fostra sina spelare till både bra fotbollsspelare och goda medmänniskor. Ingen spelare är större än laget och inget lag är större än klubben."

- Helsingborg City FC