Presentation

Välkommen till Helsingborg City FC!

Vilka är vi?

Helsingborg City FC är en av Sveriges snabbast växande fotbollsklubbar där man lägger stor vikt på klubbens ungdomsakademi. Just nu har klubben fem lag.
* A-lag
* P-10
* P-8
* P-7
* Knattelag

Klubben är en elitsatsande förening som satsar otroligt mycket på unga och talangfulla spelare.

Vem finns vi till för?

Vår målgrupp riktar sig framför allt till unga killar i åldrarna 15 till 25 år som har en brinnande passion och ambition för fotbollen. Klubben riktar sig även till barn i åldrarna fyra till tio år för att man ska kunna fostra egna talanger inför framtiden. Helsingborg City FC sysslar inte med breddfotboll eller motionsidrott, vilket betyder att spelare som endast vill spela fotboll för att det är kul, eller som ser fotbollen som ett sätt att hålla igång sin kropp på, hänvisar vi istället till att söka sig till klubbar som har breddfotboll som inriktning. Alla är naturligvis välkomna att provträna med oss (detta sker dock under avsatta perioder).

Helsingborg City FC välkomnar mångfald. Vi ser det som en viktig balans att ha spelare och ledare från olika länder och kulturer som kan bidra med nya tankar och idéer till klubben. Vi är varken en så kallad invandrarförening eller en helsvenk förening, utan vi välkomnar alla oavsett etnisk bakgrund eller sexuell läggning.

Var finns vi?

Helsingborg City FC håller till precis där det låter, just i centrala Helsingborg. Klubben håller för närvarande till på Hedens IP, där man både tränar och spelar sina hemmamatcher på dess konstgräsplan. Ungdomsakademin håller däremot till på Wieselgrensskolan. Ett officiellt kansli eller klubbstuga finns i nuläget inte, utan allt administrativt sker hemifrån. Vill du komma i kontakt med oss så hänvisar vi till fliken "Kontakta oss".

Hur ser våra träningar ut?

Helsingborg City är en elitsatsande klubb och erbjuder därför flera träningar i veckan. Under säsongen tränar vi vanligtvis:
Måndagar: P10 + P8 + P7
Tisdagar: P10
Onsdagar: P8 + P7 + Knattelaget
Torsdagar: P10 + P8
Fredagar: P10
Lördagar: P10 & P8 match
Söndagar: Ledigt
Dessutom erbjuder Helsingborg City FC sina spelare gymkort hos sin samarbetspartner Actic för endast 229kr/mån. Då ingår både gym & bad. Man har därför chans att styrketräna och simma när man är ledig.

Hur kommer jag på en provträning?

Är du intresserad av att komma och provträna för oss så sker detta under ett par specifika perioder. Vi har vanligtvis provträningar från början av november till slutet av mars, samt mitten av juli till början av augusti. Vill du provträna med oss så rekommenderar vi dig att ta kontakt med klubbens ordförande David Thulin (Kontakta oss). Tala gärna om ditt namn, ålder och lite om din fotbollsbakgrund. Ha dock i baktanke att vi är en elitsatsande fotbollsklubb, vars primärgrupp är killar 4-10 eller 15-25år.

Hur ser vår vision ut?

"Helsingborg City FC har som vision att vara en ungdomlig och talangfylld fotbollsklubb som vill spela en offensiv och underhållande fotboll. Klubben har höga ambitioner och strävar hela tiden efter att ta sig högre upp i seriesystemet, samtidigt som man satsar mycket på sin ungdomsverksamhet och på att ta fram egna spelare. Klubben har som mål att bygga upp en stark ungdomsverksamhet ända nere från knatte-nivå och hela vägen upp till seniortruppen. Klubben värdesätter ord som; ambition, lojalitet, ödmjukhet, gemenskap och glädje, där man strävar efter att uppfostra sina spelare till både bra fotbollsspelare och till goda medmänniskor. Ingen spelare är större än laget och inget lag är större än klubben."

- Helsingborg City FC