Nyheter

Senaste nyheterna

2022-08-08

P9 vinnare av Kronborg Cup 2022!!!

Vi hade inte kunnat få en bättre start på höstterminen! Fösta året Helsingborg City ställer upp i den prestigefyllda turneringen Kronborg Cup i Helsingör kommer man hem med en stor pokal! Framtiden ser ljus ut och vi hoppas på flera fina resultat i höst. Bra kämpat killar!!

2022-06-22

P12 på 2:a plats i vår-serien mot ett år äldre!

Under vårsäsongen har två av våra lag varit igång med riktigt seriespel, P12 och P15. P12 där majoriteten består av spelare födda 2010 spelar i 2009-serie B. Laget spelade överlag bra fotboll och även om man hade svårt att ta vara på sina målchanser i flera av matcherna kunde laget ändå vinna 7/10 matcher. ”Det ser riktigt lovande ut i denna ålderskullen med hög kvalité på samtliga positioner”, säger lagets tränare David Thulin.

P15 inledde seriespelet bra med två raka vinster. Laget hade inte förlorat en enda seriematch på ett helt år och sågs på förhand som en av favoriterna till att gå upp i B-serien. Tyvärr skulle det visa sig att laget inte skulle komma upp i normal standard. Ett onödigt poängtapp mot Hittarps IK i sista minuten av omgång 3 kan vara ett resultat av att halva laget fastade den dagen och saknade energi för att ta med sig tre poäng hem. I omgång 5 spelade man 4-4 mot ett svagt BK Olympic, en match som P15 borde vunnit tvåsiffrigt. I omgången efter kom årets höjdpunkt för spelarna, nämligen hemmamatchen mot Malmö FF. En match som City dominerade fullständigt och till slut vann med hela 5-0. Under denna matchen visade laget tydligt hur bra man faktiskt är om man bara har rätt inställning. Matchen efter mötte man Helsingborgs IF där man ledde med 2-4 med fem minuter kvar, men tappar till 4-4 vilket är under all kritik i en så viktig match som det var. Därmed missade man uppflyttning denna gången. Eftersom laget inte hade något att spela för i sista omgången gav man bort segern till Vellinge IF med 4-5. ”Som tränare kan man säga att laget hade otur med resultaten (tre oavgjorda där vi släpper in mål i slutminuterna), men jag vill säga att detta handlar om ren arrogans, svag mentalitet och omognad från spelarna i P15. Man kan inte spela bra fotboll i en match under en säsong och förvänta sig att avancera i seriesystemet, oavsett hur bra man är eller vilket motstånd man möter. Motivation slår klass och under våren har vårt lag inte gett mer än 70-80%, vilket straffar sig i längden. Jag som tränare är otroligt besviken på killarna för jag vet att de kan prestera på en mycket mycket högre nivå än vad de visat under våren. Förhoppningsvis kommer de lära sig av detta och ge 100% på alla träningar och matcher i fortsättningen”, avslutar David Thulin.

I skrivande stund har samtliga City-lag semester, men efter uppehållet kommer flera lag delta i cuper. P15 kommer först att besöka Göteborg och Gothia Cup. P12 har blivit inbjudna till en inbjudnings-cup i Esbjerg (Danmark) för de bästa lagen i Norden. Även P10 har blivit inbjudna till Brommapojkarnas cup där några av Nordens bästa lag deltar.

2022-04-28

City-lagen kom hem från Holland med pokaler och bra start på nya säsongen för P15 och P12!!

Under påskhelgen åkte P9, P10, P12 och P15 till Almere som ligger strax utanför Amserdam för att spela Holland Cup. Det blev en mycket lärorik och utvecklande resa med blandade resultat. P12 och P9 lyckades komma 5:a och fick därmed med sig varsin pokal hem till Helsingborg. P15 och P10 hade lite otur med resultaten efter ett par 0-0-matcher i gruppspelet. Med facit i hand hade våra lag definitift kunnat vara med och slåss om top tre i samtliga åldersklasser om alla spelare hade haft möjlighet att följa med för sina respektive föräldrar.

Nu har vi kommit hem och seriespelet är i full gång. P15 har inlett starkt med en seger borta mot Knislinge i omgång 1 med 1-9. Därefer vann laget hemmapremiären med 2-1 mot Lilla Torg. I skrivande stund ligger P15 1:a i serien. P12 har också inlett bra med tre raka segrar i dem tre inledande omgångarna. Även P12 ligger för tillfället 1:a i serien.

Vi önskar samtliga lag lycka till under vårässongen och hoppas våra läsare har möjlghet att besöka någon av våa matcher!

2022-01-26

Ikväll skrev P15's mittback Hamza Alabbas på ett treårskontrakt med sin moderklubb Helsingborg City FC. Hamza har under dem senaste åren utvecklats till en av Skånes bästa mittbackar och det gör oss extra stolta att han representerat klubben sedan han började spela fotboll 2016. ”Hamzas främsta egenskaper är hans tacklingar och huvudspel, men han är också fysiskt stark och positionssäker. Vi spår honom en fin framtid och är glada över att han valt att fortsätta sin utveckling i City”, berättar klubbens ordförande David Thulin. Hamza är den tredje spelaren som Helsingborg City kontrakterat och erbjuder lön.

Hamza Alabbas kontrakt sträcker sig till den 31 december 2024. Vi önskar honom grattis till sitt första proffskontrakt!

2022-01-17

Ikväll bekräftar vi att Helsingborg City FC nu kontrakterat sin andra spelare. Det handlar om P15's målvakt Liam Ljunggren som på sin födelsedag skrivit på ett treårskontrakt för klubben. Liam kom till Helsingborg City 2019 från FC Kopparmöllan som ligger i Klippan, och har sedan dess blommat ut till en målvakt på väldigt hög nivå. Klubbens ordförande berättar lite kort om honom:

”Liam är en fantastisk talangfull målvakt som jag personligen rankar som Skånes topp tre bästa 07-målvakter för tillfället. Han har potential att bli hur bra som helst och jag skulle inte bli förvånad ifall han lyckades gå långt i eventuella landslagsuttagningar. Det är en komplett målvakt som både har ett välutvecklat målvaktsspel, en bra fysik och en väldigt professionell mentalitet. Förutom att han är väldigt spelskicklig med fötterna är han väldigt greppsäker, har en bra spänst och räckvidd, samtidigt som hans reflexer är imponerande. Liam ligger i topp både när det gäller snabbhet och uthållighet, dessutom är han ambitiös, har en hög träningsnärvaro och en mogen personlighet som också gjort honom till lagets lagkapten. För tillfället trivs han väldigt bra i City och vill fortsätta sin utveckling tillsammans med sin målvaktstränare Mustapha ”Pogba” Koroma som gör ett fint jobb med honom. Liam känner att han vill gå klart grundskolan innan han eventuellt vill ta steget vidare utomlands, därför känns det tryggt att veta att vi har honom minst 1.5 år till i klubben. Jag kan också tillägga att som jag tidigare nämnt satsar Helsingborg City stenhårt på sina talanger och vill erbjudanden den bästa träningen möjligt, samtidigt som vi öppnar dörrar för att eventuellt kunna bli värvad av klubbar utomlands. P15's spelare tränar för tillfället fem dagar i veckan plus match, varav en av träningarna är på gym. Vi känner att om man verkligen satsar på sin fotboll och vill kunna konkurrera på en internationell nivå behöver man träna mer än tre gånger i veckan som är det normala för spelare i 15-års åldern. Här skiljer vi oss mycket från många andra klubbar och är övertygade om att fler barn och ungdomar kommer få upp ögonen för vilka möjligheter som Helsingborg City faktiskt kan erbjuda.”

Liam Ljunggrens kontrakt sträcker sig till den 31 december 2024. Vi önskar honom grattis på 15-årsdagen och till sitt första proffskontrakt. Lycka till i fortsättningen!

2021-12-23

Thulin sammanfattar året och ger en inblick i 2022

Helsingborg City's ordförande David Thulin sammanfattar kort året som varit:
”Det har varit ett mellanår för klubben där det egentligen inte har hänt så mycket. Vi har lagt en stadig grund för att ta nästa steg i utvecklingen och detta har vi gjort väldigt noggrant och med en ökad ekonomi. Året har präglats av restriktioner, flyttade matcher och inställda cuper. P14's mål har varit att kvalificera sig för Skåneserien A 2022, vilket man gjort. P13 har hittat en stomme i sitt lag, där flera fått chansen att delta i P14's matcher. P11 har breddat sin trupp ordentligt och har nu två lag i seriespel, ett på 9-manna och ett på 7-manna. Även P9 har breddat sin trupp ordentligt, inte bara på spelarsidan utan också i ledarstaben, där hela tre nya ledare har anslutit. Något som varit positivt är att P9 fått åka iväg på flera cuper i Danmark under hösten. P8 har också breddat sin trupp och har något riktigt bra på gång. Årets höjdpunkt måste vi ändå säga varit kontraktsskrivningen med P14's Karam Mansour. Detta är något vi hoppas kommer gynna både spelaren och klubben på längre sikt. Klubben har även investerat i en Veo-kamera som kommer filma flera av lagens matcher under kommande säsong. Kameran kommer främst att användas i utbildningssyfte för våra spelare och ledare, där vi under teori-pass kommer analysera vårt spel och sedan förbättras, både som lag och som enskilda spelare. Vi har även fått in Elvis Mujagic som är en officiell klubb-fotograf. Han har fotograferat lagens matcher under året och kommer fortsätta med detta även nästa säsong.

Nu släpper vi det som varit och blickar fram mot ett riktigt spännande och händelserikt år! Det första vi kan presentera är att Helsingborg City kommer att starta upp tre nya lag!!! Ett P6-lag för barn födda 2016-2017. P9 som bestått av både 2012 och 2013 delar sig, så 2012 blir P10 och 2013 fortsätter att vara P9 ett år till. Klubben kommer dessutom som tidigare nämnt starta upp ett P16-lag med spelare födda 2006. Detta innebär att Helsingborg City kommer att ha hela åtta lag igång: P6, P8, P9, P10, P12, P14, P15 och P16. Nästa steg blir att kontraktera fler spelare i kommande P15-lag. Detta för att kunna hjälpa våra spelare komma vidare och hamna i bra och utvecklande miljöer i framtiden, men också kunna säkra klubbens framtid och förbli en av Skånes bästa ungdomsverksamheter. Till våren kommer samtliga lag åka till Holland Cup (om Corona tillåter). Därefter startar seriespelet som följs av flera cuper under sommaren. En fotbollsskola är också planerad för de yngre spelarna. Under sommaren kommer det vara uttagningar till distriktslag och även landslag som vi tror flera av våra spelare kan vara med och konkurrera bland. Vi kommer även börja kontakta klubbar runt om i Europa och rekommendera de spelare som är under kontrakt och som vi tror kan vara intressanta för en flytt utomlands. Till hösten kommer styrelsen utvärdera säsongen som varit och ta beslut om att eventuellt starta upp ett A-lag som börjar med seriespel 2023. Detta skulle i så fall innebära att man både har en stabil ungdomsverksamhet och ett seniorlag i seriespel.

Det finns som sagt många saker att se fram emot redan direkt efter nyår och vi hoppas att ni fortsätter hålla er uppdaterade på vår Facebook, Instagram och framför allt här på hemsidan. Från oss alla, till er alla, önskar Helsingborg City FC er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!"

2021-11-25

Kontrakt för 15-årig City-talang!

Idag fyller Helsingborg City's P14-spelare Karam Mansour 15 år. Detta firade han ikväll med att skriva på ett treårs-avtal med sin moderklubb och blir därmed klubbens första ungdomsspelare att få kontrakt.

Karam började sin fotbollskarriär 2015 i Helsingborg City's P7-lag och har sedan dess varit trogen klubben i hela sex år. David Thulin är Helsingborg City's ordförande och Karams tränare, och har detta att säga om spelaren:

”Jag har haft äran att få träna en av Helsingborgs mest talangfulla 06:or sedan han började spela fotboll. Som liten älskade Karam att leka med bollen och han hade en välutvecklad teknik. Han gillade att dribbla och trixa med motståndarna, samtidigt som han var en skicklig målgörare. Hans mindre bra egenskaper har varit det fysiska och mentala. Han var inte den snabbaste spelaren och dessutom ganska kortväxt. Han kunde vara lite tramsig och ofokuserad på träningarna, samtidigt som han var något arrogant, eftersom han visste hur duktig han var. Vid våra årliga utvecklingssamtal har jag alltid varit rak och tydlig mot honom att det framför allt är den mentala biten han måste jobba med. Hur viktigt det är att bete sig professionellt både på och utanför planen, att vara ödmjuk och respektfull, samtidigt som man måste lägga ner ett hårt arbete både på och utanför planen. Detta har han verkligen tagit till sig dem senaste åren. Han blev mer seriös och koncentrerad på träning, började ställa krav både på sig själv och sin omgivning, och dessutom mer ödmjuk mot sina lagkamrater. Det svåraste har varit att ta till sig konstruktiv kritik både från tränare och medspelare, men jag tycker nog att det också har börjat falla på plats den senaste tiden. Idag är Karam en väldigt kreativ offensiv mittfältare som både levererar snygga mål och fantasirika framspelningar. Han har dessutom blivit en av lagets snabbaste spelare och därmed blivit en komplett mittfältare som både har det tekniska, fysiska och mentala. Där finns självklart detaljer i hans spel som kan förbättras, men han är ambitiös och motiverad till att jobba hårt och jag är övertygad om att han kan komma hur långt som helst om han håller sig skadefri och har tålamod med sin uteveckling.”

Vi frågar David Thulin varför man väljer att erbjuda så unga spelare kontrakt i Helsingborg City?

”Helsingborg City skiljer sig lite jämfört med andra klubbar. Många klubbar i t ex Allsvenskan och Superettan kontrakterar unga spelare för behålla dem och sedan eventuellt använda dem i sina A-lag. De utgår ifrån vad som är bäst för klubbens seniorlag för att få ett så konkurrenskraftigt A-lag som möjligt i framtiden. Vi i Helsingborg City tänker raka motsatsen och utgår ifrån spelarens önskemål och ambitioner. Vi vet att många barn och ungdomar har ambitioner om att bli ungdomsproffs utomlands och vi vill därför skapa rätt förutsättningar och möjligheter för detta. Därför jobbar vi för spelarens bästa och inte för A-lagets bästa. När man skrivit på ett kontrakt hos oss inleder vi ett arbete i form av att hitta intressanta klubbar utomlands som spelaren kan fortsätta utvecklas i. Målet är inte att våra spelare ska tillhöra vår seniortrupp i framtiden, utan istället ta klivet ut i Europa och hamna i proffsiga miljöer som sällan Svenska klubbar kan mäta sig med. Sen vet jag att många är kritiska till denna metoden och menar att det inte alltid är det bästa för unga spelare att lämna Sverige i så tidigt ålder, och detta kan jag hålla med om, proffslivet är kanske inte för alla. Innan vi kontraktera våra spelare har vi samtal med spelaren och dennes föräldrar om vilka ambitioner man har. Vissa vill sticka så snabbt som möjligt, andra vill gå klart grundskolan och någon kanske inte alls är intresserad av att flytta som 15-åring. Vi lyssnar alltid på vad spelaren vill och utgår ifrån detta. Det viktigaste för oss är att spelaren blir nöjd och känner att vi står bakom vilket beslut han än vill ta. De länder vi framför allt tittar på är Holland, Tyskland, Frankrike, Italien och Spanien, men dyker där upp intresse från klubbar i andra länder är vi självklart öppna för detta. Det handlar i första hand om vilka förutsättningar som finns och vilka utvecklingsmöjligheter spelaren har i klubben.

Helsingborg City kommer att kontraktera fler spelare inom den närmaste framtiden och kommer fortsätta kämpa för att barn och ungdomar ska kunna förverkliga sina fotbollsdrömmar. Karam Mansours kontrakt sträcker sig fram till den 31 december 2024. Vi passar på att gratulera honom på födelsedagen och till sitt första proffskontrakt. Lycka till i fortsättningen!!